11 mai 2012

Android - Turist în București


Turist în Bucureşti (TiB) vă propune un ghid turistic pietonal pentru a descoperi istoria clădirilor, a străzilor şi a personajelor care au marcat Bucureştiul din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

Biserica Stavropoleos - Centrul Vechi 

Aplicaţia Bucureşti Centrul Vechi descrie istoria Curţii Domneşti, a hanului lui Manuc, veţi găsi locul unde s-au inventat micii, veţi afla care este legătura între această zonă şi termenul puşcărie, vom trece pe lângă hotelul unde s-a hotărât Unirea Principatelor Române de la 1859, vom păşi pe strada pe care a locuit Mihai Eminescu sau Toma Caragiu etc.

Ateneul Român - Calea Victoriei

Aplicația Bucureşti Calea Victoriei este un ghid turistic pietonal util pentru cei care doresc să cunoască povestea Aşezămintelor Brâncoveneşti, a Palatului de Justiţie, de Istorie, C.E.C, Telefoanelor, istoria Parcului Cișmigiu și a cofetăriei Capșa, a primului Teatru Naţional, a Palatului Regal, a pasajelor pietonale Macca- Villacrosse, Majestic, Comedia, Victoria, Englez, Român și terminând cu povestea Ateneului Român, în general a Bulevardului Calea Victoriei care amintește prin varietatea de stiluri arhitectonice de frumuseţea "Micului Paris" de odinioară. 

5 comentarii:

  1. Am citit cu deosebit interes informatiile din aplicatia Centrul Vechi, am aflat multe lucruri interesante.
    Iti urez mult succes in tot ceea ce faci si sper ca vei mai realiza astfel de programe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte captivante aplicatiile, ma bucur ca mai sunt oameni care apreciaza istoria si arhitectura cladirilor din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Brovo pentru ambele aplicatii! Mai am putin si le termin de citit pe ambele. Nu stiu daca esti pasionat mai mult de istorie sau mai mult de arhitectura, dar ai reusit sa le combini inttr-o maniera aparte. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi doream de mult timp asemenea aplicatii. Apreciez in egala masura ideea, documentarea si realizarea.
    Toata stima pentru munca depusa. Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere